Gratis online evenement op Bevrijdingsdag

In verband met het Corona-virus zijn alle reünies en bijeenkomsten de komende tijd afgelast. Super jammer! Deze uitzonderlijk tijd vraagt om creatieve oplossingen, en daarom organiseren wij in samenwerking met twee bekende sprekers een online evenement speciaal voor veteranen! Helemaal gratis, en lekker thuis vanaf je bank.

Spreker Hans van Griensven

Jullie kennen ‘m allemaal vast, luitenantgeneraal Hans van Griensven. In 1979 is hij begonnen op de KMA als Genist. Hij heeft een carrière gehad met vooral operationaal-gerelateerde funties, zoals S3-13 Mechbrig, C-11 Pagnbat, plvC-13 Mechbrig, C-OOCL en Hfd Plannen van het NAVO HQ in Bussum. Zelf noemt hij de periode als Commandant van de 1 (NLD/AUS) Task Force Uruzgan, van januari tot augustus 2007, het hoogtepunt. Van 2017 t/m 2019 bekleedde hij de functie van Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht en tevens Inspecteur der Veteranen.

Spreker Maaike Hoogewoning

Eerste luitenant bij Defensie, Maaike Hoogewoning, werkt als operatieassistente in het ziekenhuis. Op dit moment wordt ze regelmatig ingezet in de strijd tegen Corona. Sinds 2009 is ze 4 keer op uitzending is geweest, waarvan twee als operatieassistente in een militair ziekenhuis in de Afghaanse stad Kandahar. Over haar ervaringen schreef zij het boek ”Oorlog in de operatiekamer”. Samen met haar collega's behandelde zij zieke en gewonde collega's, maar ook Afghaanse burgers. Als je nu al denkt dat ze niet stilzit: naast haar werkzaamheden bij Defensie en het schrijven van een boek, is ze ook nog speelster en captain van het Nederlands Vrouwen IJshockeyteam geweest.

Ben jij erbij morgen?

Datum: 5 mei (Bevrijdingsdag)
Starttijd: 20:00 uur
Locatie: Thuis vanaf de bank, via je telefoon of computer
GRATIS

Schrijf je snel in. Na registratie ontvang je via email de toegangslink. Via het registratieformulier kun je ook vragen insturen voor de sprekers.

Tot morgen!

Vorige
Vorige

Opname online evenement voor (oud)militairen

Volgende
Volgende

Ontwikkelingen in Unit Victor van 0 naar nu